[one_full last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][title size=”2″ content_align=”left” style_type=”underline solid” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]MISSIE[/title][fusion_text]De jeugdopleiding (J.O.) van KSVR heeft als missie om het beste uit haar jeugdvoetballers te halen. Elke jeugdspeler verdient de kans om zich op haar / zijn niveau individueel te ontwikkelen. Om dat te bereiken stellen we alle trainingen op volgens een jaarplan, gebaseerd op welbepaalde voetbalthema’s die op regelmatige basis herhaald worden.

KSVR wil ook de kwaliteit van de opleiding jaar na jaar verbeteren. Daarvoor begeleiden twee technische coördinatoren (TCJO), op hun beurt ondersteund door de Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding (TVJO), onze trainers.

KSVR wil de trainers bijscholen door het organiseren van welbepaalde vormingsmomenten en clinics.

De sportieve begeleiding gebeurt op een pedagogisch en educatief verantwoorde manier in een aangename, familiale en uitdagende omgeving waarin de speler centraal staat. D.w.z. dat de individuele begeleiding wordt gestimuleerd tijdens de groepstrainingen én geoptimaliseerd tijdens de individuele, loop– en fitnesstrainingen. Voor geblesseerde spelers staat een medische staf ter beschikking die hen tijdens hun revalidatieperiode begeleidt.

Als ultiem doel heeft de J.O. om zo veel mogelijk eigen opgeleide jeugdspelers te laten doorstromen naar het 1e elftal, zonder echter afbreuk te doen aan een algemene voetbalopleiding voor de Roeselaarse jeugd, op alle niveaus.[/fusion_text][title size=”2″ content_align=”left” style_type=”underline solid” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]VISIE[/title][fusion_text]# KSVR biedt een J.O. aan volgens het individueel niveau waarin elke jeugdspeler zich optimaal kan ontwikkelen, waarbij inzicht, intelligentie, techniek, snelheid (van uitvoering), een gezonde winnaarsmentaliteit en communicatie (op en naast het veld) de pijlers zijn.

# Via een goed uitgebalanceerde scouting rekruteren we gericht, om de nationale jeugdploegen competitief uit te bouwen.

# Via een aanbod van bijscholingen, clinics e.d. verbeteren we het niveau van de opleiders.

# We onderbouwen de J.O. op een pedagogisch en wetenschappelijk verantwoorde manier, volgens een plan met vaste eindtermen, aangepast aan de actuele noden, behoeften en ontwikkelingen van het moderne voetbal.

# We volgen alle spelers d.m.v. functioneringsgesprekken en wekelijkse evaluaties, om op die manier het beste uit elk individu te halen.

# Via de gedragscode brengt de J.O. educatieve en ethische waarden bij zoals fair-play, discipline, inzet, orde, respect voor mede- en tegenstanders en collectief denken.

# De J.O. wenst samen te werken met omliggende clubs via het aanbieden van de eigen know-how en met de lokale scholen om een optimale combinatie tussen onderwijs en top(jeugd)voetbal aan te bieden. In het seizoen 2014-2015 heeft KSVR een samenwerkingsverband met SK OostnieuwkerkeWinkel Sport en Sassport Boezinge.

# Spelers die niet tot de top doorstromen worden met de nodige zorg opgevangen en (indien mogelijk) geholpen of doorverwezen.

# Via nauwe samenwerking met de lokale overheid wil KSVR haar jeugdcomplex verder uitbouwen tot een voorbeeld in de Belgische jeugdvoetbalwereld.[/fusion_text][/one_full]